Και πάλι «Express» η Λεωφορειακή Γραμμή Νο 83 «Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη» Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) από την πρώτη στιγμή της σύστασής του αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα και ευαισθησία τα συγκοινωνιακά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της, που παρέμενε σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες.
 
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την τροποποίηση της Λεωφορειακής Γραμμής Νο 83 «Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη», με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.
 
Απόφαση, στην οποία κατέληξε μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και σχετική διαβούλευση με τον οικείο δήμο και τον ΟΑΣΘ.
 
Ειδικότερα, ο συνολικός ανασχεδιασμός της γραμμής περιλαμβάνει τη λειτουργική αναβάθμισή της αποδίδοντάς της χαρακτήρα «Εxpress», ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον ημερήσιο αριθμό δρομολογίων σταθερό. 
 
Οι στάσεις αστικής συγκοινωνίας που θα εκτελεί η λεωφορειακή γραμμή είναι οι ακόλουθες:
 

Στάσεις Μετάβασης

Στάσεις Επιστροφής

Τ.Σ. Λαγκαδά

Πανεπιστήμια

Πάροδος Τζελίλη

Πλατεία Αριστοτέλους

ΙΚΑ

Αντιγονιδών

Πλατεία

Πλατεία Δημοκρατίας

ΚΤΕΛ

Ταχυδρομείο

Έξοδος Λαγκαδά

Σταυρουπόλ

Σούπερ Μάρκετ (Λιντλ)

Λαγυνά

ΔΕΗ

ΑΓΝΟ

Στροφή Περιβολακίου

Στρατόπεδο

Στροφή Καβαλαρίου

Στροφή Καβαλαρίου

Στρατόπεδο

Στροφή Περιβολακίου

ΑΓΝΟ

ΔΕΗ

Σταυρουπόλ

Σούπερ Μάρκετ (Λιντλ)

Ταχυδρομείο

Είσοδος Λαγκαδά

Πλατεία Δημοκρατίας

ΚΤΕΛ

Αντιγονιδών

Πλατεία

Πλατεία Αριστοτέλους

Βας.Αλεξάνδρου

Πανεπιστήμια

Γυμνάσιο

 

Πάροδος Τζελίλη

 

Τ.Σ. Λαγκαδά

 
 
 
 
 
Οι λεωφορειακές γραμμές Νο 83Α «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη (Ανάληψη-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη)», Νο 83Τ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη μέσω ΙΕΚ», Νο 83Χ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη (Χρυσαυγή-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη) και Νο 83Μ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη (μέσω Λουτρών)» τροποποιούνται μερικώς προς όφελος της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι οι ανωτέρω τροποποιήσεις τίθενται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2018.
Η προσπάθεια του ΟΣΕΘ για την αναδιαμόρφωση του συγκοινωνιακού τοπίου της πόλης χωρίς αιφνιδιασμούς της τοπικής κοινωνίας, προς την κατεύθυνση της παροχής βελτιωμένων και αξιόπιστων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, θα συνεχιστεί παρά τους δεδομένους περιορισμούς σε οικονομικούς, τεχνικούς και ανθρώπινους πόρους.